Karin & Tuva !

Kategori: Tankar

Tankar om träningen

Darriga händer efter dagens boxningspass.. Helt slut i kroppen, precis som det ska vara. 

 

Om ni har läst våran blogg ett tag så har ni nog märkt att träningen är en rätt stor del i våra liv. Så jag tänkte skriva ett inlägg om just träning. 

Det är torsdag, tredje passet för veckan och jag kom just hem efter ett kick ass-pass med luvan. Och det var så jäkla skönt!!! Jag har verkligen lärt mig att älska träningen. Älska kanske är att ta i, men jag kan säga att jag börjar tycka att det är kul och jag älskar känslan efteråt. Det är såååå skönt att känna att man har tagit ut sig, gjort det bästa ut av träningen och faktiskt tagit sig igenom det även fast man hade ångest över det innan. Förut tränade jag verkligen bara för att bli tonad och snygg. Men det är så mycket mer än så nu. När jag inte tränar känner jag mig verkligen sunkig, svag och trött. Nu tränar jag verkligen för att jag känner mig så jävla bra, jag känner mig stark och det är kul. Jag är verkligen inte missnöjd med min kropp, att den blir snyggare är bara ett + på köpet faktiskt. 

Just nu så tränar både jag och Tuva ca 4-5 gånger i veckan. Och vi tränar nästan alltid tillsammans eftersom att det är skönt att ha någon som klappar en på axeln och peppar en när man vill ge upp. Jag är verkligen en person som gärna ger upp när det går dåligt, så därför gymmar jag inte som bäst när jag är själv. Så ett tips till er som är som mig, hitta en träningskompis! 

Både jag och Tuva har mest lagt fokus på träningen rätt länge nu faktiskt. Men vi känner att vi äter ju inte bra alltså.. Hämtmat hit, en godispåse dit. All day, errr day. Nu får det vara nog ett tag. Det är varken bra för plånkan eller för hälsan. Vi är ju ändå inne i en bra träningsperiod nu, så hur svårt kan det vara att lägga på lite bra matvanor? Om ni vill att vi ska skriva mer om träning, vad vi kör för pass/övningar, vad vi käkar osv så kommentera i så fall! Vi är verkligen inga experter men det kan ju kanske vara kul att läsa ändå, vad vet jag?

Nu kommer jag somna gott, puss på er! /Karin

Gott nytt jäkla år

Hej på er! Har haft en riktigt bra nyårsafton. Hela dagen har vi vart ute med longtail-båt och besökt massa öar, snorklat och vart inne i grottor. Dock snorklade jag inte överdrivet mycket med tanke på min haka.

Det var ej jättemysig dag och resten av dagen hängde vi på balkongen. På kvällen gick vi till ett hotell ganska nära vårt och åt buffé. Den smakade sådär och ganska snabbt drog vi oss ner på stranden. Vi satte oss på backen och drack Pina coladas och snackade skit. Dock deckare jag pga att jag inte mådde så bra. Dock var det omöjligt att sova sig genom tolvslaget. Raketerna var hundratals och lika många luckyballoons. Det var mysigt att fira in det nya året med så fina människor och i ett så fint land.

Mina nyårslöften är att jag ska sluta jämföra mig med andra och vara nöjd med det jag har.

Hoppas verkligen ni får en fin kväll och ett fint år! Kram på er alla fina läsare.
/Tuva

6 stycken throwback's

Bild 1- Midsommar 2015. // Bild 2- skolavslutningen. // Bild 3- Spanien i somras.

Bild 4- En av alla mysiga uteritter från i somras- // Bild 5- När jag var blond och hade något längre hår. // Bild 6- Vintermästerskapen 2014.

/Tuva

En lång jäkla lista

1. Vem är din bästa vän? Min mamma och Karin.
2. Vad har du för skostorlek? Vanligtvis 37-38.
3. Brukar du skratta för dig själv? Haha jag skrattar verkligen alltid för mig själv, vare sig jag sitter i klassrummet, på bussen eller själv i mobbebilen, eller då gapskrattar jag.
4. Vilket är ditt favoritnummer? 8 & 52. Endast för att mina favoritponnysar på ridskolan hade de sadelnummrena. 
5. Vad var det senaste du åt? Ägg.
6. Om du var en krita, vilken färg skulle du vara då? Pastellgul, ljus och söt haha.
7. Hur är vädret just nu? Regnigt och varmt, såhär 3 dagar före julafton. 
8. Vem var den senaste personen du pratade med i telefon? Modern min.
9. Vad är det första du ser hos det motsatta könet? Kläder, händer, tänder och hår. 
10. Tv eller dator? Dator, skulle nog kunna leva utan TV.
11. Favorit TV-program? Kollar som sagt inte så mycket på TV men skulle nog säga Hellenius hörna eller Grey's Anatomy.
12. Har du några syskon? Ja, en lillebror och en plaststorebror.
13. Längd? 165 cm.
14. Hårfärg? Mörkt at the moment.
15. Ögonfärg? Riktigt jävla mörkblå.
16. Använder du kontaktlinser? Nej.
17. Favorit högtid? Midsommar skulle jag säga, eller julafton kanske.
18. Favorit månad? Juni och April, början av sommaren och mitten på våren.
19. Har du gråtit någon gång utan någon anledning? Ja det händer hela tiden.
20. Vilken var den senaste filmen du såg? En underbar jävla jul.
21. Favoritdag på året? Skulle nog säga min födelsedag eller nyårsafton.
22. Är du för blyg för att fråga ut någon på dejt? Jag har aldrig bjudit ut någon haha.
23. Kan du stå på huvudet (utan att luta dig mot en vägg)? Ja, jag kan göra allt för jag är bäst.
24. Kramar eller kyssar? Kyssar!!!
25. Choklad eller vanilj? Choklad alla gånger.
26. Har du tattueringar? Nope.
27. Vad lyssnar du på just nu?

 
28. Är du kär i någon kändis? Nej!
29. Vilka böcker läser du just nu? Läser ingenting just nu men läste precis ut Sarahs nyckel i skolan.
30. Piercingar? Har 4 i öronen och en i naveln.
31. Vad gör du just nu? Skriver en liten lista.
32. Smöriga, naturella eller saltade popcorn? Smööööööör!
33. Hundar eller katter? Hundar alla dagar.
34. Favoritblomma?  Jag älskar vita rosor för dom luktar så gott och sedan är dom så klassiska.
35. Har du blivit påkommen göra något du inte får göra? Vem har inte?
36. Har du en bästa kompis i det motsatta könet? Ja.
37. Har du älskat någon nångång? Ja min familj och vänner.
38. Vem vill du träffa just nu? Skulle vilja träffa Karin och ge henne en fet jävla kram.
39. Är du fortfarande vän med folk från skolan? Går i skolan, så ja.
40. Har du någon gång skjutit med en pistol? Ja absolut kanske 3 gånger. Haha nej jag har aldrig ens hållit i en pistol. 
41. Gillar du att flyga med flygplan? Jag älskar att flyga, men dock blir det lite långtråkigt när man flyger 5+ h.
42. Höger eller vänster-hänt? Jag är högerhänt.
43. Hur många kuddar sover du med? Haha 7 st. Väldigt onödigt.
44. Saknar du någon? Ja jag saknar min pappa.

/Tuva

Ã…ret 2015 och planer 2016

''A year changes you a lot''.

2015 har varit ett sjukt bra år faktiskt. När 2015 startade hade jag hunnit bo i Örebro i ett år. 2014 var inte ett jättebra år för mig. Det tog lång tid för mig att göra mig hemmastadd, förstå mig på människorna här och bara helt enkelt lära känna mig själv. Det var en stor förändring att vänja sig vid liksom. Jag längtade hem och var inte riktigt den riktiga Karin.

Jag 2014, ni får skratta haha:

Det tog ungefär ett år för mig att känna att jag trivs här, och att det faktiskt är såhär nu. När 2015 började så hade jag inte särskilt höga förväntningar faktiskt. Jag tänkte mest att det skulle bli ett förbigående år i mitt liv som inte spelade så värst stor roll i längden. Men oj så fel jag hade. Jag kommer komma ihåg 2015 så länge. Under det här året har jag hunnit med SÅ mycket. Jag har lärt känna så mycket nya människor. Riktiga vänner som jag vet kommer vara med mig hela livet. Jag har upplevt så bra och så dåliga saker. 

Sommaren 2015 var ärligt den roligaste sommaren i mitt liv än så länge. Umgicks bara med folk jag tyckte om, träffade världens bästa tjejgäng och bara levde life hela sommaren. Jag var i både Turkiet med Alice och på Rhoddan med brudarna. Så många minnen och så bra vänner. 

Mina favoritbilder ifrån sommaren:

Blir lycklig av att se dessa bilder!!

Efter sommaren började jag 9an. Samma skola, samma folk. Inget nytt. Eftersom det var så varmt i år så var det i princip sommarlov för mig ända in i oktober, haha. Under hela höstterminen har allt bara flutit på bra, både skolan och hemma. Jag tror ärligt inte att jag har gråtit eller varit riktigt ledsen en enda gång under det sista halvåret av 2015. Jag har verkligen blivit en helt annan bättre och gladare människa. Jag har bara struntat helt i krångliga killar och elaka vänner. Det här är mitt liv och jag har bara ett, då ska jag faktiskt må bra och ingen ska få trycka ner mig. 

Såklart har 2015 haft jobbiga händelser och situationer också, men dom har endast fått mig att växa och lära mig. Jag har sagt upp vänskaper och andra relationer detta år oavsett om jag har velat eller inte. Men när jag tänker efter så har det i slutändan bara påverkat mig positivt och helt ärligt så tror jag att allt händer av en anledning. 

Låtar som får mig att tänka på 2015: 

2015 börjar lida mot sitt slut. Sorligt men sant. Det är verkligen så sjukt att det redan är 2016. Tänk att det är närmare till 2020 än vad det är till 2010. Det är sick. Får typ åldersnoja för att jag växer upp så fort. Nu är det i alla fall december, kapitel 12 av 12 i boken. Det har varit ett oerhört bra år för mig och nu är det dags att knyta ihop säcken på bästa sätt. Det tycker jag att ni också ska göra! Oavsett hur erat år har varit. Om det har varit ångestfyllt, ledsamt, härligt, underbart, lärorikt eller jobbigt så kan ni i alla fall avsluta det på ett så bra sätt som möjligt. Inför 2016, bryt vänskapen med folk som inte längre glädjer eller gör någon nytta i ditt liv, eller med den där killen du har jagat under hela 2015, he's not worth it. Var snäll mot dina nära och kära, skäm bort dom och visa din kärlek. Det kommer uppskattas. Gör ett bra intryck. 

Kom ihåg att det blir vad du gör det till, 2016 kan bli ditt år.

Planer för 2016: 

Jag ska bara låta 2016 rulla på. Min enda stora målsättning detta år är väl att klara mig igenom grundskolan med bra betyg. Jag ska bara kämpa mig igenom och faktiskt njuta av den sista terminen. Sedan har jag lite resor inplanerade det första halvåret också. Shopping-weekend i Polen, Sälenresa med Wilma, Danmark med släkten och kanske någon solsemester i sommar. Jag hoppas verkligen att det kommer vara en fin sommar med sol & badväder. I sommar ska jag bara leva fucking life. Helt ärligt ingen kommer kunna stoppa mig. 

Efter sommaren börjar gymnasiet för mig och förhoppningsvis har jag kommit in på det gymnasiet jag vill. Det ska bli sjukt kul att få börja på en ny skola och hamna i en ny klass med människor som är ungefär som en själv. Är så taggad!

Det är ju många som börjar sitt ''hälsosamma liv'' i början av året och har det som nyårslöfte. Jag ska inte ljuga, jag brukar också försöka första månaden och sedan så faller jag tillbaka i gamla vanor igen. No shame. Men nu har jag faktiskt kommit in i en bra träningsfas så jag ska bara försöka fortsätta med mina träningsvanor jag har nu och sedan bara unna mig vad jag vill. Jag orkar faktiskt inte vara sådär hård med mina matvanor. Jag mår bra av mat <3

Det här året ska jag försöka satsa mer på ridningen också, träna mer och försöka komma ut på lite tävlingar. Jag hoppas verkligen att det kommer bli ett bra år för bloggen också, att det kommer gå uppåt i statistiken och att den kommer hållas igång! 

Annars så har jag inte så höga krav på 2016 faktiskt, jag kommer ta allt som det kommer. Jag tror att många gör fel genom att ha superhöga krav på sig själva och omvärlden som inte passar in i verkligheten och då blir det bara dåligt istället och inte riktigt som man tänkt sig. Jag hoppas att 2016 kommer bli ert år!

Pussar och Kramar /Karin

fyra hissar och dissar

Diss nummer ett-

Formes blogg-app. Appen är verkligen riktigt dålig och det går knappt att blogga från den. Man kan inte titta tex statistik eller kommentarer. Och en annan dålig grej med den är att man endast kan ladda upp en bild. Om jag bloggar från mobilen loggar jag alltid in på safari 

Diss nummer två- 

Att vädergudarna inte kan bestämma sig. Snö, regn, snö, regn, sol, moln, regn, snö. Alltid är det olika och hatar verkligen allt slask. Kan inte snön få komma för att stanna?

Hiss nummer 1- 

Julstämningen på stan! Julen är mindre än en månad bort och jag fullkomligt älskar julpyntet i örebro! Det är så himla mysigt och speciellt den röda mattan som är utrullad över hela 

Hiss nummer två- 

Livet för tillfället- Just nu är jag så tacksam över hur mitt liv ser ut, eller ja jag är alltid tacksam över allt men just nu är det så himla perfekt alltihop! Älskar verkligen allt och alla just nu. Jag har världens finaste familj och världens finaste vänner <3

Lillebror <3

/Tuva

 

Gymnasiestress

Jag vet att det är många av våra läsare som är lika gamla som mig och Tuva och ska precis som oss välja gymnasium. Det är ett så stort val, fast ändå inte. Det är ju ändå inte livsviktigt. Snart är det dax att välja och jag vet att det är många 15-åringar som fortfarande inte har någon som helst aning om vad dom ska välja. Nu är inte jag en rutinerad studievägledare direkt, men jag tänkte bara skriva lite om mina tankar angående gymnasieval eftersom att det är förfrågat. 

Jag var på gymnasiemässan här i Örebro för några veckor sedan. Det var bra men jag hittade liksom inte det jag sökte. Det var mest en massa folk som babblade på om skolornas bästa sida men man fick inte riktigt någon bra uppfattning av skolan ändå. Det var skolor som försökte sälja och dra till sig elever genom att promota med MacBooks, fina goodiebags och god skolmat. Jag blev ärligt äcklad. Jag är ändå smartare än så, att göra mitt val efter datorer eller restaurangmat. Jag förstår att man blir frestad. Men är det verkligen det de handlar om? Är det inte viktigare att känna att man verkligen trivs och att man känner att här kan jag gå och faktiskt trivas i 3 hela år? Det tycker jag är viktigast i alla fall. Så, jag struntade i det och gick till våran studievägledare på skolan. Tips, gör det! Jag fick väl mest den vägledningen att jag ska gå sam med inrikting beteende. Det är det som passar mig bäst i smaken. Jag älskar att skriva, prata och förstå mig på människor. 

Ärligt nu, gå på skolornas öppet hus! Jag var till en början intresserad av Thoren Business School. Jag tyckte väl att skolan var okej när jag var där, men det var väldigt trångt och kändes mera som ett företag (vilket är deras syfte). Jag är sådan som tycker att en skola ska vara en skola. Jag trivs bäst i den klassiska skolmiljön med korridorer, trappor och skåp. Ni fattar min poäng.  Vi gjorde ett nytt försök och gick på öppet hus på Virginska skolan och jag måste säga att vi bemöttes SÅ bra, det var trevliga elever, bra lärare och jag kände verkligen att här kan jag gå i 3 år utan att vantrivas. Jag tycker verkligen att det är så viktigt att trivas. 

Lite tips: 

Bestäm först om du vill gå en praktisk linje eller en teoretisk linje. Därefter gå efter vilken skola DU trivs bäst på. Inte vart dina kompisar trivs bäst. Tänk efter. Har jag lätt för mig i skolan? Är jag i behov av mycket hjälp ifrån lärare? Då kanske du ska gå en skola där man inte jobbar så mycket själv. Kolla upp skolornas upplägg och deras schema. Något jag gillade med TBS (thorén) var att dom hade blockschema. Alltså 4 olika scheman på ett läsår och inte alla ämnen samtidigt. Det finns såklart fördelar och nackdelar med det också. Lista upp dina skolor och jämför för och nackdelar.

Sen förstår ju jag också att en skola inte är perfekt och som en dans på rosor. Det kommer självklart att vara tråkigt och förfärligt ibland. Men om man ska gå där i 3 år ska man tycka att det är bra och trivas. Man ju inte stressa upp sig allt för mycket över detta heller. Det går att alltid att byta om man inte är nöjd. 

Jag har i alla fall bestämt mig för linjen Sam - Beteende - idrott, inrikting ridning på Virginska och tror knappast att jag kommer att ändra mig. Men man vet ju aldrig. Det känns som en linje som passar mig som handen i handsken. Sam - beteende som passar mig och är även högskoleförberedande, men samtidigt har man lite kul på sidan och rider och tränar! För mig är det viktigt att gå en linje som är högskoleförberedande. Jag vill inte göra det krångligt för mig själv genom att gå en praktiskt linje på gymnasiet och sedan ångra mig när jag är 20 och vill bli ekonom. Då måste jag ju läsa en massa extra kurser. Sen gäller det ju också att inte välja t. ex naturvetenskapliga linjen om man har svårt i skolan. Det är klart att man klarar det om man kämpar, men det gäller ju att komma ut från gymnasiet med bra betyg också. 

Hoppas ni fick någorlunda hjälp med ert val och att ni som funderar fick lite tips som kanske kan avgöra vilken linje eller skola man ska välja! Kram /Karin