Karin & Tuva !

Kategori: Tips

New years eve

new years eve

 

Tjena!! Nu är det snart dax för nyårsafton och jag är så sjuuukt taggad!! Jag ska spendera den med mina vänner i Fagersta, men jag har inte köpt någon nyårsoutfit än utan jag kommer nog vara ute och leta i sista sekund som vanligt haha.. Men jag har i alla fall börjat tänka efter lite vad jag ska ha på mig. Så här är lite tips på outfits som jag tyckte va snygga! Jag kommer nog att köra på outfiten i mitten som det känns nu, men jag kommer säkert hinna ändra mig. Hoppas ni fick lite inspiration i alla fall. Vad ska ni ha på er på nyår? 
/Karin

Rea på Nelly!

Kollage: Rea på Nelly

 

1. Jeans | 2. Blazer | 3. Klackar | 4. Paljettklänning | 5. Fodralklänning
Hej på er! Just nu är det rea på Nelly och jag vet att alla ni brudar där ute har något ni suktar efter därifrån. Det kan vara en nyårsoutfit, en julklänning eller varför inte en julklapp? Jag funderar på att klicka hem fodralklänningen, den var riktigt läcker. Men tryck på någon av länkarna ovan för att komma direkt till Nellys hemsida och klicka hem något eller bara kika runt lite på deras sortiment. 
Kram

tips på snacks

Förlåt för dålig bild..

Vill tipsa om jätte bra snacks från Apoteket som är goda men ändå inte alldeles för onyttiga. Det finns flera olika slags smaker, jag har testat yoghurtdoppade mandlar och chockladdoppade cashewnötter! Tycker att båda var jättegoda och inte dyra heller. Tips!

Massa filmtips!

 

1. Spectre - ''James Bond får ett spår till en hemlig organisation genom ett kryptiskt meddelande från sitt förflutna. Samtidigt hotar politiska krafter underrättelsetjänsten. M blir tvungen att kämpa för att hålla MI6 vid liv.'' 

2.  Unstoppable - En film baserad på en riktig historia. Den handlar om ett tåg som skenar iväg utan chaufför och möter ett annat tåg fullt av skolbarn. 

3. Taken 3 - Den före detta CIA-agenten Bryan Mills hittar sin ex-hustru mördad i sin lägenhet efter ett försök till försoning. Han blir misstänkt för mordet och blir jagad av CIA, FBI och polisen. Bryan måste nu återigen använda sina särskilda erfarenheter för att hitta de riktiga mördarna, bevisa sin oskuld, och beskydda den enda han har kvar att förlora, sin dotter Kim.

1. Bring it on - Bring It On handlar om cheerleadinglaget Toros. Den nya kaptenen Torrance gör allt för att vinna i det nationella mästerskapet när hon upptäcker att lagets gamla kapten stulit alla numren från ett annat lag. Tillsammans med sin bästa vän Missy gör hon allt för att rädda lagets chanser att vinna mästerskapet.

2. Easy A - Olive får inte tillräckligt med uppmärksamhet i skolan och läcker ut en vit lögn om att hon har förlorat sin oskuld. Efter det blir hon en annan person. Hon gör allt för att få ett bättre rykte och för att bli sedd som the bad girl. Den enda personen som ser igenom henne är Todd. I slutet bestämmer hon sig för att berätta sanningen för alla på ett underligt sätt. 

3. 10 things I hate about you - När Cameron börjar High School förälskar han sig snabbt i den söta Bianca. Han hjälper henne med hemläxorna i franska för att få henne att bli intresserad av honom. När han ber att få gå på skolbalen med henne får han dock veta att hennes pappa har bestämt att hon inte får gå på dejt så länge Biancas syster Kat är singel. Kat är ständigt på dåligt humör och ovänlig och definitivt inte någon man vill gå på dejt med. Cameron måste också konkurrera om Biancas gunst med snyggingen Joey. Cameron kommer då på en plan: att be Pat, som enligt ryktet har sålt sin lever för att köpa högtalare, att gå med Kat på skolbalen mot betalning.

1. We're the Millers - Knarklangaren David Clark lever ett ensamt och ganska meningslöst liv. När han blir rånad på alla sina pengar och allt sitt knark blir hans chef Brad Gurdlinger riktigt sur. Men om David kan smuggla lite marijuana ifrån Mexiko till USA så är allt förlåtet och han ska till och med få $100 000 i betalning. David inser snart att han måste ha en bättre förklädnad än sitt vanliga jag; en vanlig familj på semester drar nog klart mindre uppmärksamhet till sig. Han letar nu rätt på en fru, hans strippande granne Rose, en son, den idiotiska artonåringen Kenny och en dotter, den förrymda tonåringen Casey.

2. Grown ups - Fem barndomskamrater träffas efter många år på sin baskettränares begravning. Att dessa herrar numera är respekterade affärsmän, äkta män och fäder spelar ingen roll - när de möts igen blir de som barn på nytt. De bestämmer sig för att fira nationaldagen tillsammans med sina familjer i ett hyrt hus vid vattnet.

3. Blended - De två ensamstående föräldrarna Lauren och Jim är efter en misslyckad blind date helt överens om att de aldrig någonsin vill träffas igen. Men de bokar av misstag in sig på samma lyxiga all inclusive-semester och tvingas nu spendera en hel vecka ihop… i samma svit.

1. The notebook - Allie Hamilton och Noah Calhoun träffas en sommar och inleder en romans. När sommaren är slut tvingas de skiljas åt då Allie börjar på college i New York och Noah stannar kvar i Seabrook.Efter några år korsas deras vägar igen, och trots att flera år har gått och Allie är förlovad med en annan man, så har de inte släppt taget om varandra.

2. Endless love - David och Jade är två tonåringar som är djupt förälskade i varandra. Jades pappa är dock inte lika upphetsad över deras relation och bestämmer sig för att bannlysa David från sitt hem.

3. A walk to remember - Landon Carter är den tuffa och populära killen som faller för skolans tönt, Jamie Sullivan. Hon ser något i honom som varken han själv eller någon annan tidigare har sett. Efter en tragisk olycka som Landons nära vän råkade ut för så blev han tvingad att spela i huvudrollen i skolans teater mot Jamie.

 

Här har ni lite filmtips som jag har suttit och fixat ihop! Hoppas ni gillade inlägget! Kram /Karin

2 filmer

Har varit hemma och varit sjuk idag så då har jag kollat på 2 filmer. Tyckte båda var bra så tänkte tipsa om dom!
1. Barefoot. En jättefin film om kärlek som man blev helt varm i hjärtat av. Det handlar om två helt olika individer som är helt olika på alla plan, men ändå passar perfekt. Filmen var verkligen så mysig på alla sätt. Är verkligen en sucker för kärleksfilmer haha. Tips!
2. Walk of shame. Det var en lite mer lättsam film. Romantiskt komedi typ. Väldigt rolig faktiskt. Den var inte den absolut bästa filmen jag har sett men absolut sevärd!!

/Karin

Gymnasiestress

Jag vet att det är många av våra läsare som är lika gamla som mig och Tuva och ska precis som oss välja gymnasium. Det är ett så stort val, fast ändå inte. Det är ju ändå inte livsviktigt. Snart är det dax att välja och jag vet att det är många 15-åringar som fortfarande inte har någon som helst aning om vad dom ska välja. Nu är inte jag en rutinerad studievägledare direkt, men jag tänkte bara skriva lite om mina tankar angående gymnasieval eftersom att det är förfrågat. 

Jag var på gymnasiemässan här i Örebro för några veckor sedan. Det var bra men jag hittade liksom inte det jag sökte. Det var mest en massa folk som babblade på om skolornas bästa sida men man fick inte riktigt någon bra uppfattning av skolan ändå. Det var skolor som försökte sälja och dra till sig elever genom att promota med MacBooks, fina goodiebags och god skolmat. Jag blev ärligt äcklad. Jag är ändå smartare än så, att göra mitt val efter datorer eller restaurangmat. Jag förstår att man blir frestad. Men är det verkligen det de handlar om? Är det inte viktigare att känna att man verkligen trivs och att man känner att här kan jag gå och faktiskt trivas i 3 hela år? Det tycker jag är viktigast i alla fall. Så, jag struntade i det och gick till våran studievägledare på skolan. Tips, gör det! Jag fick väl mest den vägledningen att jag ska gå sam med inrikting beteende. Det är det som passar mig bäst i smaken. Jag älskar att skriva, prata och förstå mig på människor. 

Ärligt nu, gå på skolornas öppet hus! Jag var till en början intresserad av Thoren Business School. Jag tyckte väl att skolan var okej när jag var där, men det var väldigt trångt och kändes mera som ett företag (vilket är deras syfte). Jag är sådan som tycker att en skola ska vara en skola. Jag trivs bäst i den klassiska skolmiljön med korridorer, trappor och skåp. Ni fattar min poäng.  Vi gjorde ett nytt försök och gick på öppet hus på Virginska skolan och jag måste säga att vi bemöttes SÅ bra, det var trevliga elever, bra lärare och jag kände verkligen att här kan jag gå i 3 år utan att vantrivas. Jag tycker verkligen att det är så viktigt att trivas. 

Lite tips: 

Bestäm först om du vill gå en praktisk linje eller en teoretisk linje. Därefter gå efter vilken skola DU trivs bäst på. Inte vart dina kompisar trivs bäst. Tänk efter. Har jag lätt för mig i skolan? Är jag i behov av mycket hjälp ifrån lärare? Då kanske du ska gå en skola där man inte jobbar så mycket själv. Kolla upp skolornas upplägg och deras schema. Något jag gillade med TBS (thorén) var att dom hade blockschema. Alltså 4 olika scheman på ett läsår och inte alla ämnen samtidigt. Det finns såklart fördelar och nackdelar med det också. Lista upp dina skolor och jämför för och nackdelar.

Sen förstår ju jag också att en skola inte är perfekt och som en dans på rosor. Det kommer självklart att vara tråkigt och förfärligt ibland. Men om man ska gå där i 3 år ska man tycka att det är bra och trivas. Man ju inte stressa upp sig allt för mycket över detta heller. Det går att alltid att byta om man inte är nöjd. 

Jag har i alla fall bestämt mig för linjen Sam - Beteende - idrott, inrikting ridning på Virginska och tror knappast att jag kommer att ändra mig. Men man vet ju aldrig. Det känns som en linje som passar mig som handen i handsken. Sam - beteende som passar mig och är även högskoleförberedande, men samtidigt har man lite kul på sidan och rider och tränar! För mig är det viktigt att gå en linje som är högskoleförberedande. Jag vill inte göra det krångligt för mig själv genom att gå en praktiskt linje på gymnasiet och sedan ångra mig när jag är 20 och vill bli ekonom. Då måste jag ju läsa en massa extra kurser. Sen gäller det ju också att inte välja t. ex naturvetenskapliga linjen om man har svårt i skolan. Det är klart att man klarar det om man kämpar, men det gäller ju att komma ut från gymnasiet med bra betyg också. 

Hoppas ni fick någorlunda hjälp med ert val och att ni som funderar fick lite tips som kanske kan avgöra vilken linje eller skola man ska välja! Kram /Karin